ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Αφρώδης Οίνος Bordeaux Crémant Blanc
Το Château Cazeau διαθέτει μια υπέροχη Γιρονδινή σαμπανιέρα, των οποίων οι ρίζες χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται ιδανικά στο Γκορνάκ, κατά μήκος μιας από τις παλαιότερες διαδρομές της περιοχής Entre-Deux-Mers, μόλις λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Σωβετερ ντε Γκιέν.
Ο αμπελώνας του εκτείνεται σε πάνω από 300 εκτάρια, επωφελούμενος από μια εξαιρετική τοποθεσία σε λόφους από πηλό-ασβεστόλιθο που φτάνουν σε υψόμετρο 110 μέτρων, με κυρίως νότια έκθεση. Οι αμπελώνες, που είναι φυτεμένοι γύρω από το château, είναι προσεκτικά κατανεμημένοι μεταξύ κόκκινων και λευκών ποικιλιών σταφυλιών ανάλογα με τα terroirs.
Με μέση ηλικία 35 ετών, οι αμπελώνες καλλιεργούνται προσεκτικά χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Το μεγάλο οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις (έλεγχος θερμοκρασίας, πνευματικές πιέσεις, μικροοξυγόνωση) που είναι απαραίτητες για την παραγωγή εκλεκτών κρασιών.
Αυτή η νέα συνταγή με βάση το λευκό κρασί είναι μια παραλλαγή της κλασικής με νότες χειμερινών φρούτων. Το πορτοκάλι είναι πιο παρόν και προσφέρει διάρκεια στη γεύση. Η προσθήκη ανθρακούχου νερού τη στιγμή της σερβιρίσματος προσφέρει ελαφρότητα και φρεσκάδα.*
ΒΑΡΟΣ: 1.4 κιλά
ΒΟΤΕΛΛΑ: Βοτκέλα 75cl
ΚΩΔΙΚΟΣ: 013
Η αγαπημένη μου επιλογή, αυτό το σαμπάνια είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο και διακεκριμένο με φυσαλίδες εξαιρετικής λεπτότητας.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Σαμπάνια
Ονομασία: Σαμπάνια
Παραγωγός: Σαμπάνια Ρεμί Μασέν
Αλκοόλ: 13°
Περιεκτικότητα: 37.5cl
Σχόλιο
Ο Πιέρ Ζαν, 7η γενιά μιας οικογένειας οινοπαραγωγών, αγόρασε το Château Lapelletrie το 1930, για να χτίσει το όνειρό του. Σήμερα, είναι η εγγονή του, Άννα Μπισκέ, 9η γενιά, που διευθύνει αυτή την ιδιοκτησία περίπου 10 εκταρίων, με οικογενειακό πνεύμα. Έχει δεσμευτεί σε μια εθελοντική διαδικασία απόδοσης, διατήρησης του περιβάλλοντος, ενώ διατηρεί υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις. Εφαρμόζει ήπιες οινοποιήσεις, στα όρια της έγχυσης, προκειμένου να πάρει μόνο το καλύτερο από το σταφύλι.
Γευσιγνωσία
Στο ποτήρι, βρίσκουμε ένα κρασί καλής ποιότητας, με έντονο χρώμα, εκφραστική και λεπτή μύτη. Ωραία κόκκινη ρόμπα γκρανάτ. Η μύτη είναι φρουτώδης με μια πινελιά βανίλιας, η επίθεση είναι απαλή, στρογγυλή στο στόμα, ακολουθούμενη από σάρκινους, μεταξένιους και βελούδινους τανίνες. Καλή ισορροπία, κρασί σε πλήρη αρμονία.
Ποικιλίες: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Παραγωγός: Οικογένεια Μπισκέ στο Σεν-Κριστόφ-ντε-Μπαρντ (33330)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2019
Απολαύστε την μοναδική εμπειρία ενός PERRIER, τη δύναμη των φυσαλίδων του, τη έντονη φρεσκάδα του και τη ζωντανή γεύση του, πηγή απολαύσεων και έντονων συναισθημάτων. Νερό, αέρας, εξαιρετικές φυσαλίδες! Απολαύστε την μοναδική εμπειρία ενός PERRIER, τη δύναμη των φυσαλίδων του, τη έντονη φρεσκάδα του και τη ζωντανή γεύση του, πηγή απολαύσεων και έντονων συναισθημάτων. Δοκιμάστε την σε κουτάκι για μια αναζωογονητική και αφρώδη παύση, όπου κι αν βρίσκεστε!
Cépage : 60 % chenin, 40 % chardonnay.
Sol : Schistes gréseux verts με περάσματα πορφυρού στο υπέδαφος σχιστογρανίτη.
Taille : Taille en Guyot Poussard.
Travail : Ebourgeonnage soigné, effeuillage mécanique.
Ο αμπελώνας καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους. Οι εργασίες συντήρησης του εδάφους πραγματοποιούνται με ακρίβεια, με τον μεγαλύτερο σεβασμό στη μικροβιακή ζωή. Η φυτοπροστασία βασίζεται σε λεπτομερή παρατήρηση της βλάστησης και σε μεγάλη ανταπόκριση.
Vendange : Χειρονακτική συγκομιδή σε κιβώτια των 20 κιλών με αερισμό. Τα σταφύλια επιλέγονται αυστηρά στον αμπελώνα, στην αρχή του χρυσού σταδίου, και είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε σήψη.
Vinification et élevage : Πνευματική πίεση σε τμήματα. Μόνο οι καρδιές των κρασιών διατηρούνται. Οι ανατροπές και οι κοπές απορρίπτονται. Αλκοολική και μαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 °C
Διαυγές κίτρινο φόρεμα με χρυσές αντανακλάσεις.
Λεπτό, άμεσο, με φρουτώδεις νότες (κίτρινο λεμόνι, φρούτο του πάθους) και μεταλλικές νότες.
Γενναιόδωρο, ο ουρανίσκος είναι καθαρός, ακριβής με νότες εσπεριδοειδών και λευκών φρούτων. Αλμυρή, αναζωογονητική φινάλε.
Το κρασί: Η κουβέ Les Parcelles, εδώ σε μέγεθος μαγνουμ, δείχνει μια καθαρή και ακριβή έκφραση του χωριού που έχει χαρακτηριστεί Grand Cru του Bouzy, ενός υπέροχου terroir που βρίσκεται στους πρόποδες της Μοντάν ντε Ρεμς. Διαθέτει μια υπέροχη ισορροπία όπου η οινοτικότητα του Pinot noir συνδυάζεται με την γλυκύτητα του Chardonnay, προσφέροντας ένα αφρώδες κρασί μεγάλης αρωματικής πολυπλοκότητας. Πραγματικά απολαμβάνουμε τα αρώματα από ώριμα εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο, μπριός, φρέσκα αμύγδαλα, μέλι καθώς και καβουρδισμένο ψωμί. Επιπλέον, η δοσολογία είναι εδώ Extra Brut (μόνο 2g/L) ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο terroir. Ένα αφρώδες κρασί που κλέβει την καρδιά με την υπέροχη κομψότητά του και που θα εκτιμηθεί εξίσου στο τραπέζι όσο και ως απεριτίφ!
Το κτήμα: Βρισκόμενο στο Bouzy, χωριό που έχει χαρακτηριστεί Grand Cru στους πρόποδες της Μοντάν ντε Ρεμς, το κτήμα Pierre Paillard είναι μια εκμετάλλευση 11 εκταρίων που διευθύνεται από την 8η γενιά της οικογένειας με τους αδελφούς Antoine και Quentin Paillard.
Χωρητικότητα: 150cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δοσολογία: Extra-Brut (2g/L)
Ποικιλίες: 70% Pinot noir, 30% Chardonnay
AOC: Champagne Grand Cru
Φυλάξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2032
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Το Chateau de Rolland, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Sauternes, ανθεί σε ένα εξαιρετικό terroir δίπλα στον ποταμό Cirons (ιδανικό μικροκλίμα για την Botrytis). Οι ρίζες της κτήσης χρονολογούνται από το 1492, όταν η οικογένεια "de Rolland" απέκτησε το κτήμα. Πιστός στο παρελθόν του, ο κ. Jean Guignard μετέδωσε τις γνώσεις του στα τρία του παιδιά: François, Lucie και Monique, οι οποίοι τώρα διαχειρίζονται το κάστρο. Η οικογένεια Guignard, με την οποία η Barrière συνεργάζεται εδώ και περίπου 30 χρόνια, παράγει τακτικά ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα αξιόπιστο "χρυσό" κρασί!
Ο πορές διακρίνεται από το ανοιχτό και διαυγές χρώμα του. Οι γεύσεις είναι ισορροπημένες μεταξύ της οξύτητας, μιας ελαφριάς πικράδας και της γλυκύτητας που προσφέρουν οι μη ζυμωμένοι σακχαρίτες. Η αφρώδης του φύση, χαρακτηρισμένη από την κομψότητα των φυσαλίδων του, του προσδίδει μια εκλεπτυσμένη και κομψή αίσθηση.
βάρος: 1340g
Βάρος του κουτιού των 6: 8,5kg
Η Salers 16 % αναγνωρίζεται από το κίτρινο καπάκι της. Οι λάτρεις της τζεντιάν εκτιμούν την πικράδα και το χαρακτηριστικό της άρωμα ως απεριτίφ. Πίνεται παραδοσιακά σκέτη, με πάγο, αραιωμένη με ανθρακούχο νερό, λίγο χυμό λεμονιού ή μια σταγόνα κρέμας μαύρης σταφίδας. 100 cl, 16 % vol.
Φτιαγμένο από λευκό κρασί (AOP) και μακροχρόνια εκχύλιση φρούτων και βοτάνων.
Σε μια εκλεπτυσμένη και κομψή φιάλη 50cl.
Ελαφρώς γλυκό και πολύ αναζωογονητικό, ιδανικό για να το απολαύσετε με φίλους!
Σχόλιο
Το terroir του οροπεδίου που γειτονεύει με τα πρώτα κρασιά Clos Fourtet και Beau Séjour-Bécot, το Grand-Pontet, αναλήφθηκε από τις οικογένειες Pourquet και Bécot το 1980. Λίγο πιο χαμηλά και λίγο πιο αργιλώδες από τους διάσημους γείτονές του, το κρασί είναι ικανό για σπουδαία πράγματα στις μεγάλες χρονιές. Η μεταλλική δύναμη είναι πάντα υποκείμενη στην ένταση του φρούτου; εκφράζεται με διακριτικότητα, αλλά χρειάζονται μερικά χρόνια για να ηρεμήσει το κρασί. Είναι ένα Saint-Émilion για γνώστες, για τους λάτρεις του ασβεστολιθικού οροπεδίου. Με τη βοήθεια του διευθυντή Pascal Lucin, η οικογένεια Pourquet-Bécot υπέγραψε με το 2015 και το 2016 το πιο όμορφο ντουέτο στην ιστορία του κρασιού, αποτέλεσμα της αυξημένης προσοχής που δόθηκε στις λεπτομέρειες, τόσο στο αμπέλι όσο και στο κελάρι.
Ποικιλίες: Merlot (70%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (15%)
Παραγωγός: Οικογένεια Pourquet-Bécot στο Saint-Émilion (33330)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 12 - 2012
Σχόλιο
Το Château d'Arcins είναι σήμερα ένα από τα παλαιότερα κτήματα του Haut-Médoc, που ιδρύθηκε από τον Τάγμα των Ιπποτών του Ναού τον 14ο αιώνα. Ο θρύλος φαίνεται να αποδίδει την προέλευση του ονόματος Arcins στην παρουσία ενός Ιππότη του Άρς σε αυτούς τους τόπους, την εποχή που η κοινότητα φιλοξενούσε μια διοίκηση του Τάγματος της Μάλτας το 1300. Όπως και τα Μεγάλα Κρασιά του Médoc, το αμπέλι επωφελείται από μια φύτευση 9.600 φυτών/εκτάριο και δύο μεγάλες συμπληρωματικές περιοχές (χαλίκια και αργιλώδεις ασβεστόλιθοι).
Γευσιγνωσία
Το στυλ του Château d’Arcins είναι γεμάτο γευστικές στρογγυλότητες. Στη μύτη, απολαμβάνουμε να ανακαλύπτουμε συγκεντρωμένα αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών που τονίζονται από αρώματα φλούδας πορτοκαλιού. Οι γεύσεις είναι αρμονικά συνδυασμένες, αφήνοντας χώρο σε ένα σώμα που γίνεται πλούσιο, στη συνέχεια ζεστό και τελικά δομημένο. Αυτό το κρασί με όμορφη έκταση ταιριάζει τέλεια με το terroir του Médoc.
Ποικιλίες: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Παραγωγός: Chateaux Castel à Arcins (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
{"Commentaire":"Ο αμπελώνας του Château Les Essarts καταλαμβάνει μια έκταση δεκατεσσάρων εκταρίων στην καρδιά της ονομασίας Lussac Saint Emilion. Εκτείνεται σε μια ευρεία πλαγιά με αργιλώδη εδάφη και περιοχές με πυριγενείς χαλίκια. Ο υπόγειος χώρος αποτελείται από άργιλο και σίδηρο. Η μέση ηλικία των αμπελιών είναι 25 χρόνια. Η απογύμνωση και η αραίωση πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Η οινοποίηση είναι παραδοσιακή σε ένα σύγχρονο κελάρι.\n\nDégustation\nΣκούρο κοκκινωπό χρώμα. Πολύ ελαφρώς μενθολωμένα αρώματα και αρώματα κόκκινων φρούτων. Η γεύση είναι απαλή, με γεύσεις μαγειρεμένων φρούτων, και τονίζεται από μια όμορφη ξυλώδη γεύση.\n\nCépages: Merlot (70%), Cabernet Franc (10%), Malbec (20%)\nProducteur: Οικογένεια Gillet στο Lussac (33570)\nFormats et conditionnements: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019"}
Ο Pinot Noir είναι το μοναδικό σταφύλι που καλλιεργείται για αυτό το κρασί. Οι αμπελώνες βρίσκονται μεταξύ Buxy και Saint Gengoux le National και είναι γενικά σε μεσαία κλίση. Οι έδαφος είναι ρηχά και αεριζόμενα. Οι περιοχές είναι πολύ πετρώδεις, ιδανικές για τον Pinot Noir. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι πέτρες διατηρούν τη θερμότητα και την επιστρέφουν στον αμπελώνα. Αυτές οι πέτρες επιταχύνουν έτσι την ωρίμανση των σταφυλιών.
Τα σταφύλια προέρχονται από εδάφη αργιλοασβεστολιθικά με κυρίαρχο τον ασβεστόλιθο της Côte Chalonnaise. Οι κλίσεις είναι ήπιες και στραμμένες προς Ανατολή και Νοτιοανατολή.
Εκτροφή
Η οινοποίηση ξεκινά σε δεξαμενές inox και στη συνέχεια σε δρύινες δεξαμενές. Η διάρκεια σε δρύινα βαρέλια ποικίλλει ανάλογα με τις χρονιές.
Χαρακτήρας του κρασιού
Ωραίο κόκκινο χρώμα, καθαρό, με ρουμπινί ανταύγειες, η μύτη ανοίγει σε τυπικά κόκκινα φρούτα του Pinot Noir (μαύρη σταφίδα, κεράσι, φραγκοστάφυλο) με καπνιστές νότες, χούμους και μερικές φορές ζωικές νότες. Πλούσιο και πολύπλοκο, η υφή του είναι σφιχτή με μαλακούς και κομψούς τανίνες. Ωραία ισορροπία
Συνοδεία φαγητού και κρασιού
Σχόλιο
Το 1869, ο Εντμόντ Αντέ, αναγνωρισμένος από τον γαλλικό αγροτικό τομέα με τον τίτλο «Ιππότης του κτήματος», εργάζεται στην επιλογή υψηλής ποιότητας ποικιλιών σταφυλιών και στην ανάπτυξη του αμπελώνα του Château Preuillac. Από το 1879, ο αμπελώνας κερδίζει πολλά μετάλλια και βραβεία. Το 1932, περιλαμβάνεται στην κατάταξη των Crus Bourgeois που δημιουργήθηκε εκείνη τη χρονιά. Ο Ρέιμοντ Μπουέτ αναλαμβάνει μια σημαντική αναδιοργάνωση του αμπελώνα, την κατασκευή ενός οινοποιείου και μιας υπόγειας κάβας που τέθηκε σε λειτουργία το 1975. Η υπόγεια κάβα των 200 τ.μ. που υιοθετεί το στυλ του 18ου αιώνα έχει γίνει μια μοναδική δομή στην ονομασία Médoc. Οι οικογένειες Μάου και Ντίρκζβαγκερ αγόρασαν με επιτυχία το κτήμα το 1998. Σημαντικές εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται σε όλη την κάβα και στον αμπελώνα, γεγονός που ενθαρρύνει το Château Preuillac να λάμψει και να διαπρέψει στην επιδίωξη των στόχων του.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Μάου στη Λεσπαρ (33340)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2015
Σχόλιο
Το Château Gaudin είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία από το 1901. Από 4 εκτάρια τότε, χάρη σε 3 γενιές που διαδέχθηκαν η μία την άλλη, το κτήμα διαθέτει σήμερα 11 εκτάρια φανταστικών αμπελώνων, των οποίων η μέση ηλικία είναι 40 χρόνια. Το Château Gaudin βρίσκεται στο Pauillac στο Médoc στη Γιρόνδη. Αυτός ο αμπελώνας απολαμβάνει μια εξαιρετικά προνομιούχα θέση, καθώς είναι εγκατεστημένος στις χαλικώδεις πλαγιές του χωριού Saint-Lambert στην κοινότητα του Pauillac, περιτριγυρισμένος από αμπελώνες διάσημων κρασιών.
Γευσιγνωσία
Η μύτη του Château Gaudin είναι λεπτή, ισχυρή και πολύπλοκη. Κόκκινα και μαύρα φρούτα, στη συνέχεια βανίλια και δέρμα, για να αφήσουν τελικά χώρο στις νότες της ωρίμανσης (μπαχαρικά, γλυκόριζα, βανίλια και δρυς). Στο στόμα, η πληρότητα αυτού του κρασιού είναι εντυπωσιακή. Η επίθεση είναι ταυτόχρονα απαλή και ισχυρή, η ύλη αποκαλύπτεται σταδιακά, είναι βαθιά, πολύ λεπτή, ισχυρή και γεμάτη, οι τανίνες είναι σπάνιας κομψότητας, ενώ είναι σφιχτές, λεπτές και με απαλή υφή.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Παραγωγός: Οικογένεια Capdevielle στο Pauillac (33250)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 12 - 2017
Ρόμπα: Χρυσή με χρυσές ανταύγειες
Μύτη: Ουμάμι, πολύπλοκη με μανιτάρια και τρούφα.
Γεύση: Πολύ έντονη με τρούφα, μαγειρεμένη ντομάτα, πολύπλοκη και ισχυρή, ελαφριά πικράδα που καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από την τρούφα.
Φινάλε: Πολύ μακρύ με τρούφα και εξελίσσεται σε αρώματα σταφυλιού, χουρμά, γλυκών φρούτων, με πάντα κυρίαρχη την τρούφα, παρουσία βοτανικών νότες όπως το γενέπι, η αψιθιά, η τζεντσιάνα.
Η μύτη αυτού του απεριτίφ με κάστανα θυμίζει τη μυρωδιά του ψητού κάστανου. Στο στόμα είναι λίγο βανιλένιο και γλυκό. Το κάστανο είναι παρόν, καθώς και η γλυκιά του εκδοχή, το γλυκό κάστανο. Να το απολαύσετε πολύ κρύο χωρίς πάγο.
ΒΑΡΟΣ: 1.4 κιλά
ΦΙΑΛΗ: Φιάλη 75cl
ΚΩΔΙΚΟΣ: BCHATHASAC075